Topdekmatrassen

Wat is een topdek nou eigenlijk?
Laten we daar mee beginnen.. Een topdek (ook wel topper genoemd) is niets anders dan een afdeklaag van de pocketveren. Je gebruikt een topdekmatras in combinatie met een gestoffeerd matras bij bijvoorbeeld een boxspringcombinatie. Dan komt om het verenpakket van de matras een meubelstof en worden de toplagen, in de vorm van een topdek, los bovenop dat matras gelegd. Heeft u gestoffeerde matrassen? Dan heeft u dus een topdek ‘nodig‘. Heeft u een "gewone" matras? Dan zitten al deze toplagen al in uw matras verwerkt.

Topdekmatrassen heb je in vele soorten, hardheden en uitvoeringen. En is net als een matras of hoofdkussen heel persoonlijk. De ondersteuning van uw bed komt áltijd uit de combinatie van bedbodem en matras. Een topper bepaald echter het eerste gevoel met uw bed. Het kan de eerste aanraking met uw bed wat meer ‘body‘ geven of juist het gevoel geven van extra comfort en luxe.

Passende lakens
Omdat een topper dus (in principe) gebruikt wordt in combinatie met een gestoffeerd matras. Hoeft u alleen de topper op te maken. Een hoeslaken voor een gewoon matras is natuurlijk veel te groot, daarvoor zijn er lakens met een lagere hoek, zodat ze perfect om uw topdek passen. Dit geld uiteraard ook voor de moltons.

Bent u toe aan een nieuw topdekmatras?
Afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit gaat een gemiddeld topdekmatras zo ongeveer een jaar of 7 á 8 mee. Als het matras na die tijd nog goed is, kunt u een nieuwe topper aanschaffen. Kom eens langs in een van onze winkels om u te laten adviseren welk topdekmatras het beste bij u past. En ervaar de verschillen.

Onze collectie bestaat uit Topdekmatrassen van o.a.: NOX, Pullman, Tempur, Norma, OptiSleep, AltijdGoedSlapen.