Slaaphoudingen

Onze lichaamshouding zegt vaak iets over onze persoonlijkheid, of hoe we ons op dat moment voelen. Maar ook onze slaaphouding verklapt iets over ons karakter. De Britse professor Chris Idzikowski bestudeerde slaaphoudingen en ontdekte dat een een link blijkt te liggen tussen de slaaphouding en bepaalde eigenschappen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende slaaphoudingen op een rijtje gezet:

De Foetus
Dit is de meest voorkomende slaaphouding bij vrouwen; Je ligt op je zij met de knieën gebogen en de handen bij het kussen. Een veilige, en beschermende houding. Mensen die in de foetushouding slapen kunnen van de buitenkant sterk overkomen maar zijn vanbinnen zachter dan ze zich voordoen.

Semi-foetale houding
Een afgeleide van de Foetus, ook in deze houding lig je op je zij, met je armen langs het lichaam en de benen gestrekt. Mensen die in deze houding liggen zijn vaak sociaal ingesteld en horen graag bij een groep. Ze zijn goedgelovig.De verlanger
Dit is een houding waarbij mensen op hun zij liggen met hun armen vooruit gestrekt. Alsof ze iets zoeken. Vaak zijn mensen die in deze houding liggen open ingesteld. Maar hebben soms moeite met het maken van keuzes.

De Soldaat
Bij deze slaaphouding lig je op de rug met de armen langs het lichaam. Mensen die op hun rug slapen hebben vaak een sterke persoonlijkheid en zijn vaak wat stillere, gereserveerde types die hoge eisen kunnen stellen aan zichzelf.

Zeester
Weer een houding op de rug met de handen op of onder het kussen. Dit zijn vaak mensen die erg goed kunnen luisteren en altijd voor anderen klaar staan. Zelf staan ze minder graag in het middelpunt.

Vrije val
Een houding waarbij je op de buik ligt met de handen omhoog, naast het kussen, of juist met de armen om het kussen heen geklemd en het hoofd opzij. Dit zijn vaak erg gezellige, maar gevoelige mensen.De Renner
In deze houding lijkt het net of je voor iets wegrent. Het is een houding op de zij, met één been omhoog getrokken en de armen licht gebogen. Mensen die in deze houding slapen gaan vaak het liefst confrontaties uit de weg en kunnen het met iedereen prima vinden.

Lijkhouding
De naam zegt het al; doodstil lig je in bed, op de rug met de handen in elkaar gevouwen. Vaak zijn mensen die in deze houding slapen rustig van aard en kijken het liefst eerst de kat uit de boom.

 

 
Openingstijden:

Maandag: 13:00 - 17:30 uur
Dinsdag: 9:30 - 17:30 uur
Woensdag: 9:30 - 17:30 uur
Donderdag: 9:30 - 17:30 uur
Vrijdag: 9:30 - 17:30 uur
Vrijdagavond: 19:00 - 21:00 uur
Zaterdag: 9:30 - 17:00 uur
Contact:

Witte Paal 243
1742 LB Schagen
T: 0224 - 29 00 91
E: info@slaapkennernicovandenes.nl

Routebeschrijving >>