De enige echte; zuivere scheerwol van het Texelse schaap

Een aantal voordelen van wol op een rijtje:

Gezond
Een goede gezondheid is onbetaalbaar, de wolproducten van Texeler kunnen daar een grote bijdrage aan leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam terwijl u slaapt. De wol is anti-allergisch en bovendien rijk aan Lanoline (wolvet), wat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar anti-reumatische werking.

100% dier- en milieuvriendelijk
Wol is het meest diervriendelijke materiaal wat je maar kan bedenken. ‘s Zomers moeten de schapen immers geschoren worden en groeit de vacht vanzelf weer aan voor de winter. Wol is ook 100% recyclebaar en het verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus eigenlijk een soort natuurlijke klimaatverbeteraar!

Natuurlijke airco
Wol werkt als een natuurlijke airconditioning. Het beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijk vezels. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt‘ het vocht als het ware ook weer uit. Het beschermt het Texelse schaap ‘s winters tegen wind en kou en ‘s zomers werkt het als een verkoelende mantel. En dat doet wol in uw dekbed ook.Vol volume

Een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke vorm weer terug. Daarnaast geeft de krulling het materiaal veerkracht. Met andere woorden; het geeft extra body.

Zelfreinigend en anti-allergisch
Een schapenvacht bevat Lanoline; het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacterie werend en vuilafstotend. Doordat wol optimaal ventileert en de temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, is een wollen dekbed geen aantrekkelijke omgeving voor huismijt. Als u het dekbed daarnaast regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie!

Veilig
Wol werkt brandvertragend. Het verbrandingspunt ligt rond de 600‘ Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand zouden kunnen zorgen.

                            
                                 

                     Voor de Texeler collectie kunt u in onze beide winkels terecht.

 
Openingstijden:

Maandag: 13:00 - 17:30 uur
Dinsdag: 9:30 - 17:30 uur
Woensdag: 9:30 - 17:30 uur
Donderdag: 9:30 - 17:30 uur
Vrijdag: 9:30 - 17:30 uur
Vrijdagavond: 19:00 - 21:00 uur
Zaterdag: 9:30 - 17:00 uur
Contact:

Witte Paal 243
1742 LB Schagen
T: 0224 - 29 00 91
E: info@slaapkennernicovandenes.nl

Routebeschrijving >>